GELENEKSEL LEZZETLERİMİZDEN YERLİ ARMUTLARIMIZI GELECEĞE TAŞIYORUZ!

02.08.2023 15:44:55     189
GELENEKSEL LEZZETLERİMİZDEN YERLİ ARMUTLARIMIZI GELECEĞE TAŞIYORUZ!

Geleneksel lezzetlerimizden vazgeçmiyoruz! Nesli tükenmekte olan yerli armutlarımızı geleceğe taşıyoruz!

İlçemizde yetişen armut çeşitlerini belirlemek ve yok olmalarını önlemek amacıyla yapılan toplantıya Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, KTÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman Botaniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Terzioğlu, Prof Dr. Sadettin Korkmaz, Doc. Dr. Hüseyin Ayaz, Tarım İlçe Müdürü Okan Aksu ve Tarım İlçe Ziraat Mühendisi Süleyman Işık katıldı. Kiraz armudu, değirmen armudu, küp armudu, sugurap ve gargen gibi bu bölgeye ait olan armut türlerinin çoğaltılması için bu yaz yapılacak tespitlerden sonra uygun zamanlarda aşılama çalışmalarına başlanacaktır. Aşılanan bu meyveler vatandaşlara dağıtılacak. Böylece bu eşsiz armut çeşitlerinin yok olması engellenerek gelecek nesillere aktarılacak.