Basında Biz


 

SEÇİMİN KAZANANI YOMRA OLMUŞTUR

 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ilk açıklamasını gazetemize yaptı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ilk açıklamasını gazetemize yaptı. Sorumlu Müdürümüz Tuncay Şükür’e seçim sürecini ve yapacak olduğu çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Belediyelerin siyaset yeri değil hizmet yeri olduğunu belirten Başkan Bıyık şunları söyledi;

ESKİ YOMRA DEĞİL

Yomra artık eski Yomra değil  biz 2019 tarihinde yapmış olduğumuz çalışmalar ile Yomra'nın bir değişim, dönüşüme girmesi için mücadelemiz oldu ve Yomra bir değişim yaşadı. Şimdi seçim ile birlikte bu değişimi tasdikledi. Artık seçmen eski Yomra seçmeni değil. ‘Hizmet kazanamaz’ diye düşünülen, bireysel işlerin ön planda tutulduğu eski düzenden, şimdi baktığımız zaman topluma yapılan hizmetlerin ön plana çıkmış olduğu, ilçede üslubun olmasını isteyen, ilçede huzurun olmasını isteyen, ilçede adaletli bir yönetim olmasını isteyen bir kitlenin  bu seçime damga vurduğunu görüyoruz.

BÜYÜK HASSASİYET GÖSTERDİM

Ben buradan bütün Yomralı hemşehrilerimize ve Yomralılara teşekkür ediyorum. Hassas bir seçim süreci geçirmeye çalıştık. Çünkü seçimler gelip geçicidir. Neticede buradaki komşuluklar ve insani ilişkiler kalıcıdır. Bizim için kimsenin birbiri ile düşman olmaması, kimsenin kötü söz söylememesi, kırmaması için gerekli hassasiyeti gösterdik. Seçim bitince tüm adaylar bir tarafa çekiliyor ama sokakta parkta aynı insanlar oturuyor. Bunun için olumsuzluk yaşanmaması için ben büyük bir hassasiyet gösterdim. Vatandaşlarımızda çok sağ duyulu bir seçim geçirdi. Özellikle Ramazan ayı olmasına rağmen. Ben bütün Yomra'ya değerli hemşehrilerimize oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. 

SİYASET YERİ DEĞİL HİZMET YERİDİR

Yomra Belediyesi, Yomralılarındır. Belediye siyaset değil hizmet yeridir. Siyaset partilerde yapılır, adaylık zamanı yapılır. Biz yeterince yaptık ama siyaset bitti. Bundan sonra hizmet dönemi başladı. Biz bugüne kadar adaletli bir biçimde hiçbir siyasi partiye mensup insanlara oy vermiş ya da vermemiş olarak bakmadık. Kim olursa olsun bundan sonrada Yomra Belediyesi'nin kapıları sonuna kadar açık olacak ve elimizden hizmeti de imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalışacağız.

ACİL YAPILMASI GEREKEN İŞLER VAR

Tabiki seçim süreci zamanında bu bölgede bakanlar, milletvekilleri Yomra'ya geldi. Belki de bu güne kadar ilk kez bu kadar ağırlamış olduğumuz bir dönem oldu ilçe olarak. Bunun şöyle iyi bir tarafı var ilçenin sorunlarını tespit ettiler. Bugün baktığınız zaman bu ilçede Kaşüstü hastane yolunun çok acil bir şekilde yapılması lazım. Kaşüstü'ne çok acil iki okulun yapılması lazım. Yomra Özdil Oymalı grup yolunun bir an önce bitirilmesi lazım. Bunlar belediyenin işi değil ama seçim dönemi buraya gelen idarecilere en azından bunları vatandaşlar dinlediler tespit ettiler. Biz yerel yönetim olarak Yomra Belediyesi'nin üzerine düşen yeşillendirmeyi yapmak park bahçe yapmak, fen işlerini yapmak, kırsal bölgedeki vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenmek çocuk parkları yapmak ya da kaldırımları yapmak, temizliklerini yapmak gibi işlerimizi Yomra Belediyesi olarak biz yapacağız. Ama merkezi idareninde yapması gereken işleri bu dönem daha yoğun bir şekilde takip edeceğiz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken işleri de bu dönemde daha yoğun bir şekilde takip edeceğiz. Yapması için takipçi olacağız inşallah. 

BÜTÜN SOKAKLARA ASILMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Seçim süreci genel olarak güzel bir seçim süreci geçti. Yani ben mantık olarak seçim süreçlerinde biz yüzü Avrupa'ya dönük bir ülkeyiz. Doğal olarak daha modern bir seçim süreci geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar bayrak, bu kadar branda, bu kadar sokak kirliliği olması taraftarı değilim. Olmaması için elimden gelen gayreti gösterdim. Çok sınırlı noktalara kendimizi tanıtmak için birer tane afişimizi astık. Toplamda herhalde 10 yer olmuştur afiş astığımız nokta. Ama bütün sokaklara asılmasın doğru bulmuyorum. İnşallah bu süreç son seçim olur ve bundan sonra da böyle brandalarla afişlerle bayraklarla sokakların bu hale geldiği kötü bir görüntü oluşmaz. Ben hiçbir bayrağın bir kişinin seçimdeki kanaatini değiştireceğini düşünmüyorum. Bu kaynaklara ayrılan paralara da yazık günah. Ben bir tane seçim arabası yaptım, üzerine hoparlör takmadım. Çünkü bunların vatandaşı bir karşılığı olmadığını düşünüyorum. Ama tabi bunları oturup seçim döneminde konuşulup ortaklaşa yapılması ve süreçte daha düzenli bir şekilde geçilmesi gerektiğini düşünüyorum.

ŞATAFATLI ORGANİZASYONLAR YAPMADIM

Bizim de rakiplerinde hiç asmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda biraz kötü bir görüntü oldu ama mümkün mertebe ben çok fazla para harcamadan zaten sınırlı sayıda kaynağı olan bir kişiyim. O yüzden çok fazla para harcayarak, şatafatlı organizasyonlar yaparak bir seçim süreci geçirmemeye gayret gösterdim.  Mütevazi bir süreç oldu ve güzel de bir süreç yaşandı. Artık Yomra da birbirine iftirada bulunan hakaret eden ya da yalan söyleyen seçim süreçlerinin artık insanlar niyetinde bir başarıya ulaşacağını düşünmüyorum. Bu süreç bitmiştir bizim için. Artık daha çok yapılanlar ve yapılacaklar üzerinden vatandaşa vizyon sunulması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu seçim bize bir örnek olur ve böyle yalan ve iftiraya dayalı süreçlerin bu ölçüde sona erdiği bir süreç olmasını diliyorum. 

SEÇİM KAZANAMAZ ALGISINA RAĞMEN

Bu seçim sürecinde bizim arkamızda çalışan çok gizli insanlar vardı. Bazılarını tanımıyorum, bu ilçenin sahibi olan gençlere çok teşekkür ediyorum. Bize gittiğimiz her platformda karşıladılar, bizim ile iletişime geçtiler, bizimle çok çalıştılar. Bu ilçenin kadınlarına teşekkür ediyorum. Almış oldukları hizmetleri devam etmesi için bir kanaat gösterdiler. Bizim çalışmalarımız boyunca sürekli hizmet seçim kazanmaz algısına rağmen, sürekli hizmet yaparak güzel bir seçim geçirdik. Ben bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum.  

YOMRA HALKININ TALEPLERİNİ SAVUNACAĞIZ

Vaatlerimiz projelerimiz var 6 ay boyunca projelerimizi hazırlık yapacağız. Önümüzdeki 6 aydan sonra da bu projelerimize başlamayı planlıyoruz. Vatandaşa vermiş olduğumuz sözümüz neyse onu gerçekleştireceğiz. Yomra ilçesinin daha fazla hizmet alabilmesi için sesimiz bundan sonra daha gür çıkacak ve haklarımızı daha gür savunacağız. Yani zaman zaman bir araba asfalt alıp bir doğalgaz hattında bir yama yapmak için sıkıntı yaşadığımız zamanlar oldu. Ama bundan sonra bunları yapan insanlarda deşifre edeceğim. Sonuçta asfaltı alıp eve götürmüyoruz. Sokakta vatandaşa kullanıyoruz. Yomra halkının taleplerini daha çok savunacağız ve Yomra halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için mücadele edeceğiz. Ben verimli bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum. 

TROL HESAPLARLA SEÇİM KAZANILMAZ

Yomra'da baktığımız zaman yüzlerce troll hesap açıldı. Bu hesaplardan yüzlerce propagandalar yapıldı. Yani bu kadar kirliliğe ihtiyaç yoktu. Trol hesaplarla yalanla yanlışla seçim kazanılmaz bu ilçede.  Trabzon'un en eğitimli ilçesiyiz biz. İnsanlar neyin ne olduğunu sosyal medya hesabının gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu görebilecek eğitim seviyesine sahip. Bunlara gerek yoktu. Ben bu yalanları söyleyen arkadaşı Ramazan gününde Allah'a havale ediyorum. Siyasi tarihteki yerini almıştı, şimdi sağlamlaştırdı benim diyecek bir şeyim yok. Benim için seçim bitti, seçmene ben bir şey söylemem. İnsanlar adaylara inanır ve ona oy verir normaldir. Bize oy verdikleri zaman iyi bize oy vermedikleri zaman kötüdür diyemem. Bütün milletin göstermiş olduğu karara saygı duyuyorum. Ama birbirimize karşı bu olumsuzlukları bu kadar yalan yanlış bilgileri, bu kadar troll hesaplarla yalan yanlış paylaşım yapılmasına doğru bulmadım. Bizim üslubumuz cevap vermeyi doğru bulmuyor. Bizim seçmenimiz bizi sürekli uyardı. 

BENİM TARZIM DEĞİL

Ben bu şehrin, ilçenin evladıyım bu Trabzon'un her sokağında bir anım bir işim olmuştur. Ticaretim olmuştur sosyal yaşantım olmuştur 3-4 mahallesinde yaşamışımdır. Bu ilçede bu insanlarla birlikte zaman geçirmiş bir adamım. Bizim kim olduğumuzu herkes biliyor. O yüzden bu seçimleri daha düzeyli hala gelmesi için mücadele ettim. Bu mücadelemi sadece Yomra  için değil, Trabzon içinde mücadele etmeye devam edeceğim. Ben 5 yıl Büyükşehir Meclisi'nde görev yaptım. Burada hiç kimseye kötü bir söz kullanmadım söylemedim. Bu tarzıda sürdürmeye çalışıyorum. O yüzden bu tarzı bozan arkadaşları da Yomra halkı da bu üslubu kullananlara hak ettiği yere göndermiş oldu. 

SEÇİMİN KAZANANI YOMRA OLMUŞTUR

Sayın Adil Bey ile ilgili olumsuz bir şey söyleyemem. Herkes kendi adayının kazanması için tabi ki mücadele eder. Ben bunu da gayet normal karşılıyorum. Kendisi Trabzon milletvekilidir, Yomra'nın bir ihtiyacı olması halinde biz yanına yine gideceğiz ve Yomra ile ilgili eksiklikleri dile getireceğiz. Seçimi almak için mücadele vermiştir, o doğrudur inşallah  Yomra adına bulunmuş olduğumuz talepleri de yerine getireceğini düşünüyorum.  Biz kalkıp bir milletvekili ya da siyasetçi ile kavga edecek değiliz. Bu seçim dönemiydi kendisinden Yomra adına taleplerimiz olacaktır. Bu taleplerimize olumlu cevap vereceğini düşünüyorum.  Biz 5 senedir Yomra Belediyesi'ne siyaset sokmadık eşit hizmet yaptık.  AK Partililerinde taleplerini yerine getirdik yine getireceğiz. Bu seçimin kaybedeni yoktur, seçimin kazananı Yomra olmuştur. 

VATANDAŞIN BİR SUÇU YOK

Neticede karşılıklı bir yarış olmuştur ve millet kazanmıştır. Ben bütün Yomra halkına dağından taşından tepesinden denizine kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Her mahalleden güzel sonuç geldi. Kötü gelen mahallelerde bir eksiklik varsa bizden kaynaklıdır. Mutlaka bir noktada bir şey eksik yapmışızdır, bu işleri başaramamıştır. Hizmetlerimizi anlatamamışızdır. Hizmet yaptığımız karşılığını alamadığımız yerler olmuştur.  Çok hizmet yapıp oy alamadığımız yerler var ama vatandaşın bir suçu yok. Biz yaptığımız hizmetleri anlatamadığımızdandır.  

DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRECEĞİZ

Bunun şöyle de bir tarafı var 12-13 tane mahalle muhtarı değişti. Demek ki yapılan hizmetleri bu muhtarlar güzel anlatamamış ya da biz eksik anlatmışız. Neticede Yomra için daha çok çalışacağız. Doğalgaz ihtiyacımız devam ediyor bunları sürdüreceğiz. Merkezi idareden alacağımız hizmetler var. Yomra Belediyesi olarak bizim yapmamız gereken sosyal kültürel fiziken fen işlerimiz var. Bunların hepsini inşallah önümüzdeki 5 yıllık zaman dilimi içerisinde gerçekleştireceğiz ve Yomra'yı daha yaşanılabilir bir yer haline getireceğiz. 

BİZİ MİLLETE MAHÇUP ETMEDİLER

Burada Türk siyasetinde insanlar kendi yetişmiş oldukları mahallelerinde, köylerinde, bölgelerinde çok değer bulmazlar, böyle sıkıntılar yaşanır. Ancak ben 2 dönemdir adaylığımda hem 2019 yılında hem 2024 seçiminde kendi mahallem olan Demirciler Mahallesinde yüzde 60 üzerinde oy alarak hem birinci olduk hem mahalle olarak oy oranı anlamında da ilçenin hep birincisi oldu. Ben bana desteğini esirgemeyen kendi köylülerim ve mahalle halkıma özellikle bir teşekkürde bulunmak istiyorum. Çünkü bizi 2 dönemdir millete mahcup etmediler. Kendilerine buradan özellikle teşekkür etmek istiyorum.

GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

Bugün bu ilçe Karadeniz'in marka ilçesisi olmuştur adından daha fazla söz ettirir bir haldedir. İnşallah Ankara'dan bu tarafa bölgenin en kıymetli ilçe haline getireceğiz ve bu ilçede yaşayan insanların bu ilçede yaşama değerini ve amacını daha ileri seviyeye getireceğiz. Güzel günler bizi bekliyor. Buradan bütün Yomralı hemşehrilerimin bayramını kutluyor, seçimlerde bize vermiş oldukları destekler için teşekkür ediyorum. Seçim dönemlerinde neticede seçim dönemidir herhangi birinin kalbini kırdıysak, üzdüysek, incittiysek birine bir yanlışta bulunduysak sizlerin aracılığıyla özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Seçim bitmiştir artık bundan sonra belediyecilik dönemi başlamıştır. buradan herkesin tekrar bayramını kutluyorum.” dedi.


 


13.05.2019 11:52:22     32739

İletişim

  • Sancak mah. Trabzon Cad. No:137 Yomra/Trabzon
  • (0462) 341 11 33 - 34 - 35 - 36
  • (0462) 341 27 53
  • bilgi@yomra.bel.tr
    KEPadresi:
    yomrabelediyesi@hs03.kep.tr
Mustafa BIYIK
Yomra Belediye Başkanı